En ole ostanut lankaa tässä kuussa ollenkaan ja viime kuussakin vain kaksi Nalle-kerää. Olen tehnyt muita käsityöhankintoja - kirjoja!

Jossain mielenhäiriöinnostuksessa tulin liittyneeksi Juju-kerhoon. Taisinpa saada kirjoja jotka on 'ihan kivoja' ja innostavat tekemään noin yleisesti kun niitä selailee, mutta en tiedä teenkö yhtään mallin mukaista työtä. Kaksi kirjoista oli liittymiskirjoja (euron kipale):

Yhden ostin ihan muuten vaan. Kympillä.

Tämä näistä onkin inspiroivin. Ehkä vaikka tän tapaisen voisi toteuttaa, ilman reunavirkkauksia ja pöksyjä.

Toinen satsi kirjoja oli oikeasti himottavampi ja innostavampi ja jotain varmasti toteutan. Nää on Annelta, kiitos.

Haapsalu sall on vironkielinen ohutpitsihuivikirja. Kauniita suorakulmahuiveja. Useampikin malli olisi toteuttamisen arvoinen, mutta en villeimmissäkään unelmissani usko, että tekisin erikseen neulottavan reunuksen ja ompelisin sen kiinni. Ymmärsin kyllä kirjan selkeät ohjeet miten se periaatteessa tapahtuisi. Pystyn kuvittelemaan, että teen jonkin huivin ilman reunusta tai päätyihin neulomalla kiinnitettävät reunapitsit. Kaaviot on selkeitä. Kirja on yllättävän iso ja painava ja kauniisti toteutettu.

Sitten kirja, jonka olen halunnut pitkään, ja jonka saaminen ei ole ollut ihan yksinkertaista. Onneksi Annelta sai. Perinnemalleja, kuvioneulelapasia.

Mulla on ollut tää kirjastosta ja joistan kaavioista kopiot, mutta tämä on ihana omistaa. Tästä olen varma, että kuviot putkahtavat puikoille. Esimerkkisivu: