Taannoisesta Keskilapsen bolerosta jäi Smartia. Niistäpä 3,25 mm puikoilla Ullan Flora-lapaset. Lankaa jäi. Pipoapa siitä sitten. Loppui. Kaupasta lisää vaikka värjäyserä luonnollisesti ihan eri. Setti heti valmiina Esikoiselle käyttöön, kelpasi.

2061664.jpg

Jälkiviisautta: omalle käsialalle passaa paremmin ottaa kuvion kohdalle isommat puikot kuin muualle, jos on tollain yksiväristä ja kuviota. Sitä toteutinkin myssyssä, jossa kolmet eri puikot, vissiin 3,25 - 4,5 mm. Mariomyssymäinen, omat silmukat, 100 -> 138 s. (Esikoisella on iso tukka.)

2061680.jpg2061684.jpg2061666.jpg

Chevalierit on niin keskittymistä vaativat (valmiina yksi peukuton plus toisesta varsi), että oli otettava yhteen tilaisuuteen aivottomampaa tekemistä. Sitten työ vei mennessään, oli niin ihanaa, tykkään, tykkään, omat, ihanat, HANSKAT!

2061691.jpg

Dropsin joku Fabel-sormikasohje kohtalaisen orjallisesti. Lankakin Fabel, 54 g, puikkoina 2,25 mm Knitpicksin metalliset. Onneksi ei ollut yksiväristä, en olisi ainakaan tätä tahtia jaksanut tehdä kymmentä sormea muuten. Lapasissakin pitää peukut tehdä hammasta purren. Nyt meni kivuttomasti, mutta peräjälkeen en toisia sormikkaita tee, vaikka kaikki lapset oli näistä ihan intona. Sitäpaitsi: kun lupasin kukkalapaset Esikoiselle, tulin melkein vahingossa luvanneeksi Keskilapselle pääkallolapaset. (Hölosuu.)

2061693.jpg

Huomenna meen Kuopuksen kanssa käsityömessuille, jos ei ole huono olo tän illan firman pikkujoulujen jäljiltä. Lupasin mennä juhliin, vaikka olen sairaslomalla. (By the way: sain jo neljännet lääkkeet, saattaa olla että rupeaa joku apu löytymään vihdoinkin. Saan jo nukutuksi paremmin ja tarmokkaita jaksoja on melkein joka päivä tunnin tai muutamia.)