Viime kuussa valmistui vielä yhdet tossut (koristelu ja yläreunan ompelu puuttuu, mutta lasken lokakuulle ja sukkasatoon) sekä violetti koiranpaita (myyty jo). Oma Koira saa mannekeerata sen paidan, kun ehditään. Tästä pentuprinsessapaidastakaan, joka valmistui jo aikoja sitten ei ole kuvia näytetty, kun ei ole oikein ollut mallikoiraa. Kaulus on tarkoitettu ensin taitettavaksi, kuten pyllynpäällinenkin. Sitten pienen kasvaessa voi suoristaa. Kelpaisikohan tämä paita pikku-Lululle? (L voi kommentoida. Kiitos eilisestä kahvihetkestä, oli mielettömän rentouttavaa saada juttuseuraa!!)

(heehee tuo krokotiilinpyrstömäinen pepunpäällinen on hassu)

1028481.jpg

1028482.jpg

Tällaista on tossun huovutus:

Kaksinkertaista hahtuvaa kasin puikoilla, enimmillään 32 s. 45 g.

Hyvän mielen tossut, paitsi ei sitä raidoitusta.

1028478.jpg

Pesukoneesta tulee pari kurttanaa.(40 asteen noin tunnin pesuohjelma.)

1028486.jpg

Venytystä ja vanutusta, kuivumaan tällaisina.

1028487.jpg

Vielä ompelen yläreunaa enemmän kiinni ja jotain harakanvarpaita ja ehkä tuunaan koristeita. Tai jotain. Sitten voisi yrittää valokuvausta päivänvalossa. Ja ne kuvat näytetään ehkä vasta vuoden viimeisinä päivinä. Toivottavasti uhri ei katsele tänne päin.

LOKAKUUN SALDO

3 x sukat Annen kummiperheeseen 37 + 39 + 44 g

vaihtolapaset ?? noin 65 g?

3 Pastorin vapaa-aikapaitaa 115 g + 122 g + 153 g

koiranemännän lapaset 71 g

pentukoiran paita 42 g

jayish-lapaset ?? g

vauvan sukat Venäjälle 22 g

vihreät lapaset 68 s

joogasukat Kuopukselle 41 g

huovutetut tossut 45 g

**

Otin ja punnitsin lankoja. Heitin muutaman solmuuntuneen pikkukerän pois, mutta hämmästyttäviä määriä oli vieläkin omituisia pikkukeriä jämälankoja ja epätoivottuja akryylilankoja joista ei voi muuta kuin nukenvaatetta tehdä. Radikaaleja toimia tarvitaan. Sukkalankoja oli ihanan paljon! Oli mukava vähän tarkastaa tilannetta. Saldo oli 14 335 g (laskuista on pois kerät, jotka on töissä kiinni). Ostin lokakuussa 775 g lankaa (huoh, olipa langatonta!) ja sain 200 g. Neuloin melkistä saman verran, ja Kuopuksella on yksi kerä Mamboa, jne. Kai tuo punnitus täsmää. Olen siis - 10 %:ssa kahden kuukauden jälkeen plussalla. Voi itku! Ja neulonut olen kuin pieni kone! Marraskuussa on vielä käsityömessut, joilta en lupaa olla ostamatta lankaa. Päinvastoin. (Syyskuun alusta lokakuun alkuun -145 g)

Neulomaan tekee mieli, mutta nyt on ruokatunti loppumassa, iltapäivä vielä töitä ja illalla kolmas kokous / vanhempainilta tällä viikolla putkeen. Nyt väsyttää. Oikeesti. Onneksi Puoliso palaa paikkakunnalle tänään. On taas ollut töissä muualla.