Mitä tuli tehdyksi ja mitäs nyt?

Viime vuonna siis pyörittelin 7 062 g lankaa puikoille tai koukulle. Jotenkin kuulostaa vähältä, kun nyt viimeiset pari kuukautta en ole muuta juuri tehnytkään kuin käsitöitä! (Lokakuun puolivälistä vuoden loppuun sairaslomaa.)

Mitäs siihen seitsemään kiloon mahtuu? Laskin - -

Sukkia, tossuja ja töppösiä 27 paria ja säärystimiä 1 pari

Pipoja tai vastaavia 14 ja yksi kauluri

Paitoja / jakkuja / toppeja / boleroja 5 Yksi mekko ja yksi tunika

Huiveja 12

Vauvan villahousuja kahdet

Koiranpaitoja 3

Sälää: Pari patalappua, yksi vaakatilkku, virkatut oviverhot, kissankorvat, hiiren takki ja koristehämähäkki

Yhteensä 89 juttua. Ihan uskottavaa. Eniten pikkuneuleita, sen tiesinkin ja tuskin miksikään muuttuu.

Mitäs tänä vuonna on tavoitteena? Ostaa suhteessa vähemmän lankaa. Uudenvuodenlupaus: Joka kuukausi täytyy valmistuneiden töiden saldon + muuten hävitetyn langan määrä olla vähintään kaksinkertainen taloon tupsahtaneeseen langanmäärään verrattuna, grammoina. Nythän juuri jäin työttömäksi, joten voin vapaasti tutustua jo ostamiini lankoihin, joita siis laskujen mukaan kaapissa nyt on melkein 20 kg.

Mulla roikkuu kaksi itseäni häiritsevää ufoa. Tai ne mitään pyöri, ne on kaapin peränurkassa häpeämässä luultavasti, poissa silmistä ainakin. Sherbourne Abbey täyttänee pian kaksi vuotta ja Mystic Light -huivi jäi 2008 (kesälläkö?) kesken. Molemmissa olisi säätöä. SA:n hihat on rumat ja työ muutenkin pahasti kesken, eikä näytä yhtä hyvältä kuin alkuperäinen pienelle naiselle suunniteltu. Lanka ja alkuperäinen malli olisivat mieluisat. ML on taas jäänyt omituisen virheen metsästykseen. Luultavasti pitää purkaa muutama rivi että voi jatkaa. Uudenvuodenlupaus: Näitä ufoja ei ensi uunnavuonna ole olemassa. Valmistuvat, puretaan tai heitetään juhannuskokkoon. Viisas edistäisi joka kuukausi vähän molempia tai edes toista, mutta katellaan nyt.

Lisäksi kaapissa on vaakatilkkuja. Lasketaan kun jaksetaan, mutta ehkä parikymmentä. En ole saanut aikaiseksi toimittaa eteenpäin. Jämälankoja ja kaiken maailman novitaa löytyy kyllä sen verran, että voisin saada aikaan seuraavanlaisen uudenvuodentoiveen: Teen tänä vuonna tarpeeksi tilkkuja lisää ja virkkaan valmiiksi kokonaisen peiton, jonka lahjoitan Vaaka ry:hyn tämän vuoden aikana. Mikä ettei onnistuisi? Tilkku on hyvä välityö aina, kun miettii mitä aloittaisi seuraavaksi, tai jos muuten on vain sellaista neulottavaa, jota ei telkkaria katsellessa tai apukuskina autoillessa saa tehdyksi.

Mitäs muut? Onko käsityöllisiä uudenvuodenlupauksia?

Haave- ja suunnitelmaosastoa: neulon paljon sukkia, ne on kivoja. Teen Kuopukselle lupaamani tunikan, Keskilapsen tilaaman liivin eli sliparin ja ehkä ne pääkallolapaset ja -pipon. Osallistun muutamiin yhteistempauksiin. Koitan ostaa vain tosi kivoja lankoja, en Novitaa siksi kun sitä saa ruokakaupasta. Värjäilen vähän. Nautin neulomisesta. Teen Pikkuveljen ja Kultakälyn vauvalle kaikkea ihanaa. Pidän lapset neuleasusteissa kotitekoisesti ja koitan saada perustettua lahjalootan, jonne joskus sujautan sukkaparin tai lapaset vastaisen varalle.

Muita asioita en lupaa. En työmarkkinallisia enkä laihdutuksellisia. Koiriin liittyvää voin luvatakin: Koiran kanssa aloitetaan vihdoinkin agilityssä kisaura tänä vuonna. Lisenssinkin tilasin... (Oman seuran kisat olis toukokuussa. Sinne!)

Edit: Olihan meillä tosiaan perheen yhteinen päätös uudelle vuodelle, lasten pyynnöstä ja aikuisiin kohdistuen (kun ei ne yleensä itse kiroile): jokaisesta päässeestä kirosanasta on kilautettava 50 senttiä rahaa keksipurkkiin matkarahastoon. Kyllä muutamat jätskit niillä ostetaan, jos reissuun päästään kesällä. (Suunnitelmia on työttömyydestä huolimatta.)

[Huomenna yritän kuvata jotain suloista valmistunutta. Oi!!]