Näin tässä kävi: yksi tietämisloota meni rikki, puoliso osti kaksi uutta! Nyt meillä on pöytäkone, jota saa myllyttää kakarat enimmäkseen, ja sitten meillä on aikuisten läppäri! Pienen kiroilun ja tuskailun jälkeen saatiin suojattu langaton verkkokin aikaiseksi, ja nyt olen vaihtanut (välillä ainakin) sylikoiran sylimikroon sohvalla lojuessa. Koira kävi toiveikkaana kyselemässä syliin, raukka...

Neulottukin on. Balleristit eli en pointet piti saada myöhään perjantaina vielä koneeseen. Tahdoin lauantaiksi kuorotossut (vrt. kerhotossut, koulun sisäkengät jne), kun tyttöjen koululla harjoitellessa tarvii jalanlämmikettä. Ei huopuneet tarpeeksi. Kuvaa kun olen saanut huovutettua uusiksi. Jos mitat täsmää, tulee kyllä lempparit. Kauniit ne on. (63 g Pirtin kehräämön lankaa, 3 mm puikot.) Kuvaa huovutuksen jälkeen.

En aloittanut heti perään uusia balleristeja, vaikka tilauksia on. Kurkkasin lankalaatikoille päin, ja päällä keikkuva Marks & Kattensin Iceland-kerä huusi tulla neulotuksi. Olen miettinyt mitä yhdestä kerästä. Pelkäsin, ettei piisaa pipoksi, ja sitten oivalsin: kauluri pitää tekemän. Tarvitsen sellaista käytännöllistä vehjettä koiralenkeillä. Hups hei 60 s ribbiä ja sopivalta tuntuvissa kohdissa nurjaan raitaan uusi silmukka. Langan loppuessa tahdoin vielä jatkaa kauluria. Penkasin lankakorista samanvärisimmät langat. Neuloin sitten OnLine Supersockea kaksinkertaisena ja kolmantena lankana uutta Sisua. Loppuvaiheessa oli ribbi jo 2 o, 7 n. Hyvä käyttöneule tuli. (93 g.)

1301705.jpg

Ihastuin lankayhdistelmään. (Luonnossa hieman ruskeampi.) Jatkoin samalla vaivalla ja paksuilla puikoilla tekemään ribbipipoa. Nopsaa, nättiä. Kivaa tää neulominen! Lapset vain tilailee neuleita, pitkät ja paksut raitasukat pitäisi Esikoiselle myös. Joutuu odottamaan hamstereiden loppua, jos vaikka raita-seiskaveikkaa pitää hankkia.

1301829.jpg

Samasta (samanlaisesta) OnLinestahan on 2,5 mm puikoilla tulossa River Rapids -sukat. Taas lanka joka on kerällä paljon kauniimpi kuin neulottuna. Paitsi tuolla tavalla toisen langan kanssa neulottuna kuin pipossa se on ihq. (Taas lapset saa hepulin, en saisi tuota sanaa käyttää. Eivät ymmärrä kieltä poskessa.)

1301859.jpg