Harvoin on ollut näin kova polte neuloa yhtään mitään! Kun näin Tiinan toteutuksen tästä villatakista, tiesin, että tämän teen Kuopukselle. Eniten aikaa ja kärsivällisyyttä asiassa tarvittiin kun odotin, että ohje julkaistaan Ravelryssä - ja sitten vielä osoitin äärimmäistä itsekuria tekemällä kaikki KYH-työt ensin valmiiksi asti. Kuopus oli itse valinnut langat, Novitan Jussia kesälomareissulta Halsuan JarMixista ja sitten vihdoin ke 20.7. laitoin puikot suihkimaan. Kuten edellisestä blogikirjoituksesta voi lukea, tein sentään lomalla paljon muutakin kuin neuloin! Silti tarvittiin vain kaksi työiden jälkeistä iltaa ma ja ti, että helmakin oli kasassa, langanpäät päätelty ja napit ommeltu paikoilleen. Napit Merlettosta, myöskin Kuopuksen itse valitsemat. (Koskikeskuksessa on remontti, mutta liikkeet palvelee. Sitä vain ihmettelen, että miksi napit tuli kalliimmiksi kuin langat. Ei Merletton vika, sama se on kaikilla nappikauppiailla.)

Mallina neuleen omistaja, Kuopus, 11 v, vajaa 160 cm. Lienee innostuneempi käyttämään tätä helteiden jälkeen...

Lavanda, Novitan Jussia (ja vähän Nalle Coloria taskujen sisällä, että lanka riitti) yhteensä 618 g, puikot 4,5 mm ja 3,5 mm. Koko: suurin, 12-14 v. Hihat noin 8 cm pitemmät, helman pituutta en edes mitannut. Fiilis: Sikahyvä! Voisin tehdä pienessä koossa uudelleen. (Lumiprinsessalle tai Amerikantytsylle.)

P.s. Etsystä Grandma'lta saa edullisesti kivoja Chiagoo-pitsipyöröjä. Niitä kehuttiin Ravelryssä ja tilasin kolmet pitkät (2,25 / 2,75 ja 3,25 mm) kun välikokoja saa niin huonosti Suomesta ja kun ajattelin magic loopata sukkia(kin) näillä. Ensikosketus sukkien varsista on hyvä. Kapeat, terävät kärjet ja miellyttävä kaapeliosa. Taas sukattaa, taidan aloittaa toisetkin. Välitöinä tässä isomman työn jälkeen. Huokaisuneuleeksi.