Käsitöissä vain. Ei mulla miesasiat ole myllerryksissä!

Piti fufoilla. Todella kiltisti kesäkuun ensimmäisen viikon väänsin tuhatmiljoonaa silmukkaa Sherborne Abbeyhyn. Eka hiha on melkein tehty (kerän verran) ja miehusta lähestyy vyötäröä. Pakko huilata! Ihan mahdotonta jaksaa kerralla enempää.

Siispä syrjähyppynä, kun Kuopus valitti päähinepulaa ja Country Cottonia nyt jäi.

1657627.jpg

(Mihin tuosta kuvasta on hävinnyt keltainen väri?) Nelosen puikot, mallina kolmiohuivi Roosa + ainaoikeaa solmimisnauhat. Päässäpidettävä huivi Kuopukselle. Country Cotton, 27 g. Yhden illan juttu.

Välillä piirtelin Kotkan lapasiin kuviot uusiksi kärjen osalta, jottei tulisi kilometripitkät ja kapeat lapaset. Kuvion ja käsialan yhteensopimattomuuden takiahan lapaset ufoutuivat tammikuussa (sentään tänä vuonna). Neuloinkin jonkin matkaa.

Sitten tuli sairasloman alku. (Juu. Luit oikein, sain sairaslomaa jo viime viikon torstaina. Sairaslomailen kesäloman alkuun eli juhannukseen asti, sitten neljä viikkoa kesälomaa. Kai tässä ehtii edes oppimaan uudelleen yöunille. Myös lääkitys aloitettiin, suoraan isommalla annoksella.) Olin aika down kun olin käynyt perjantaiaamuna töissä laittamassa paperit ja sähköpostit yms kuntoon, ja odottelin että Prisman apteekki aukeaa. Kävi hassusti. Löysin halvan poistorekkihameen ja lankahyllystä Novitan Siljaa, joka maksoi vain euron kerä ja oli aika lailla hameen väristä. (Mutta miksi sitä lankaa piti ostaa 600 g vihreää ja 400 g vaaleanpunaista, sitä en tiedä.) Siitäpä toppi puikoille.

Viikonlopun syrjähyppyni oli siis tämä toppi. Oma malli, alareuna kirjasta 450 Knitting Stitches (ainakin muistaakseni), Novitan Siljaa meni nelosen puikoilla 256 g. Kai tämä käyttöön tulee.

1657616.jpg

Vähän nauratti kuvaustilanne. Oon oikeesti vähän läski. ;-) Maha sisään...

1657611.jpg

No. Sitten otti pattiin, etten ole saanut ufoja fufoiksi. Rykäisin kirjoneulelapaset valmiiksi. Jo oli aikakin. Eikä tuntunut Nalle / Nalle Colori yhtään liian lämpöisiltä neuloa, nythän on ollut tätä sataa ja + 14 astetta kesäilmaa monta päivää.

Kirjoneule on mulle vaikeeta. Ei synny käden käänteessä nämä, välillä oli tylsääkin (peukut!), mutta silti hain Haaviston kirjan kirjastosta ja kopioita on tallessa useammastakin lapasmallista, joten joskus vielä, joskus vielä. Syksyllä sitten?

1657626.jpg

Kirjoneulemalli Kotkasta. (Eeva Haaviston Sata Kansanomaista jne) 60 s, Novita Nalle ja Nalle Colori, puikot 3 mm (silti tuli kapeahko naisen koko), mallia lyhennetty. Langanmenekki 84 g. Varren suussa minulle uusi asia, kierretyt langat. Aika kiva, mutta työläs ainakin aloittelijalle.

Kenelle lie menossa joskus. Violetti ei ole miellä kuin Kuopuksen väri. Väittää kovasti, etteivät nämä olisi hänelle isot.

1657619.jpg

Pitäisköhän vielä kokeilla saada valmiiksi vaikka Lace Ribbon, vai antaisko itselleen luvan relata. Oikeesti: aloitin Marigold-kesäpipaa itselleni Siljasta. Sitä kun on, eikä mulla ole kivoja kesäpäähineitä. Ei vain oikein suju.

Nyt olis vihreetä, vaaleenpunasta ja vaaleenkeltasta raukeeta puuvillasekotetta, jotka sopis yhteen. Pitäisköhän kehitellä joku isompi virkkaus? Mikä?? Virkkaus??? Onkohan mulla kuumetta?

Kesken: Pinwheel parka. Taidan osittain purkaa ja muuttaa lapsen kokoon. Mystic Light ja Lace Ribbon odottaa uutta käynnistymistä. Sherbornen suhteen olen toiveikas: kyllä se siitä. Tarvitaan aina toisinaan viikon raju ponnistus, ja sitten huilia väliin. Uutena starttina Marigold - voisi valmistua huomenissa.

Italiaan lennähdämme ylihuomenna. Sinne mukaan Harmonyn sukkikset ja yksi lanka ja joku sukkaohje. Lentokoneessahan saa puisilla puikoilla neuloa? Kentällä ainakin tulee odotteluaikaa. (Jos nyt perillä ei tee mieli neuloa.)

Jussia kaikille!!!