(Vitsi kun hävisi teksti bittiavaruuteen. Koitan jaksaa kirjoittaa uusiksi!)

Tänään neulominen tuntui jo suorittamiselta, kun sain päähäni iilin, että neuletakki on saatava valmiiksi ja mukaan mummolaan hiihtolomalle. Kuva otettiin noin minuuttia ennen lähtöä juna-asemalle, ja viimeiset viisi langanpäätä päättelin autossa. (Juna lähti 17.05.) Tämä on samalla mun Project Spectrumin siniseni, sillä tämän sinisempää tuskin neulon. En tykkää sinisestä, en henkilökohtaisesti ollenkaan. Muilla se on nättiä ja ok, omassa elämässäni olen sitä kartellut koko aikuiselämäni.

414600.jpg

Ohje oli Novitan vuoden vanhassa kevätextrassa, koko 140 cm. Hihat on hirmu pitkät, mutta kääritään ja käytetään. Puikot 4,5 mm, paitsi kauluksessa millin pienemmät. Lankana seiskaveikan itseraidottuvat karkkivärit. Olkoon siis namutakki.

Meinasin alkuvaiheessa, että värejä ei voi käyttää yhdessä. Näytin 15 cm korkeaa takakappaleen aloitusta Kuopukselle, ja kysyin käykö värit yhteen hänen mielestään. Silmät suurina hän huokaisi ihastuneena: "Äiti, sulla on IHANA VÄRISILMÄ!" Siis valmiiksi tikuttamaan vain.

Vähän häiritsee, kun vetoketjun kiinnityksessä on tuo virhe. Katsotaan jaksanko joskus korjata.

Tänä aamuna tuossa takissa oli tekemättä vielä 2/3 hihaa, kaulus, langanpäitten päättely, kasaaminen ja vetoketjun kiinnitys. Teki tiukkaa. Eiliseen asti tuon tekeminen oli kyllä hauskaa. Aloitin tiistaina. Oli mulle ennätysnopea työ. Yleensähän en juuri pipoja ja sukkia suurempia töitä tee.

Tove-lapaset tein valmiiksi maanantaina, vaikka se ei ollut hamsterikuuhun 'sopivaa', kun työ oli aloitettu jo tammikuussa. Onneksi tein. Oli mieleistä lankaa ja ihana lopputulos! Nämähän olivat minun ihan ensimmäiseni tästä langasta. Teen varmasti useita vielä tämän jälkeenkin. Vain huovutus oli ongelma: kaksi kertaa pyöri 40 asteessa, eikä muuttunut juuri miksikään. Vasta 60 asteen pesussa huopuivat ja juuri minulle sopiviksi! Annoin kuitenkin Esikoiselle, jolla on huonosti lapasia. Kädet on melkein yhtä isot kuin minulla.

Lanka Sandnes Tove, puikot 3,5 mm. Lapasten leveys ennen huovutusta 11,5 cm. Korkeus ennen peukkua 17 cm. peukun jälkeen 16 cm. Peukun pituudeksi tuli 9 cm, ja se oli vähän liikaa, mutta ei niin paljon, etteikö voisi käyttää.

414587.jpg

Huovuttamisen jälkeen leveys oli 9 cm, korkeus ennen peukkua 13,5 cm (tykkään pitkistä varsista) ja peukun jälkeen 13 cm. Ihanan pörröiset ja pehmeät!

Silmukoita laitoin 12 puikolle. Osa rannetta on 11 s:llä. Peukkukiilakin löytyy. (Peukulla 21 s, joka siis vähän liikaa.) Näitä lisää!!

414645.jpg

(Värit oikeammat yläkuvassa. En tiedä mihin vihreä suodattui tuossa jälkimmäisessä. Epätarkkakin mokoma.)

Sokerina pohjalla KIITOKSET: Kiitos, hyvä salainen ystäväni, joka lähetit minulle kerroslaskurit! Oli ilo tehdä peukkukiiloja ja puseron hihoja, kun ei tarvinnut laskea itse kerroksia!!! Miten olenkaan ennen pärjännyt?! Kyllä välineillä on väliä!

Nyt on siis lapset mummolassa ainakin perjantaihin. Tarkoitus on välillä olla Puolison ja Koiran kanssa, välillä neuloa. (Töissäkin voisi käydä, heh.) Että semmoista.