Small Things Romper (ravlink) on saumaton vauvanhaalari. Toteutin sen kaapissa marinoituneesta Rellanan merinolangasta 6 kk koossa, kohteena Pikkuveljen vapun tienoolla syntyvä vauva.

Puikkoina oli vartalossa 5 mm, hihoissa ja lahkeissa vahingossa 4,5 mm sukkikset ja resoreissa ihan tarkoituksella 4 mm. Lankaa meni 170 g.

Kaksi nappia vanhasta varastosta. Jotain muovisia.

Kastelin ja muotoilin kuivumaan tasona. Vähän lurtsahti eli rentoutui eli venähti. Käynee vauvalle joskus kuitenkin.

Samaa lankaa on tulevalle isosiskolle tulossa tunikaksi tai mekoksi. Osto-ohje sekin, Cassia (ravlink). Pienet hamsterit, pienet hamsterit, ne lystikkäitä on.

Olin tänään niin harvinaisessa tapahtumassa (siis minulle harvinaisessa) kuin jumalanpalvelus. Kuoromme lauloi "vuokranmaksukeikan" eli kun saamme harjoitella seurakunnan kerhotiloissa, lauloimme muutaman kolmiääniseksi sovitetun virren. Äiti miehineen tuli oikein Jyväskylästä asti kirkkoon Tampereelle sen kunniaksi ja saivat meillä kirkkokahvit. Kakku on ihan päteväksi todettu, joten resepti jakoon. (Tämä on ollut netissä englanniksi jo kauan, ja koirakaverit on jakaneet tämän suomenkielistä käännöstä. Itse siis vain leipaisin tätä.)

 

*********

PARAS SUKLAAKAKKU EVÖ

5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
himpun vajaa 2 dl kaakaojauhetta (ei kannata pihistellä, ostakaa van Houtenia)
2 tl ruokasoodaa
2-3 munaa (jos on oikein isoja, 2 riittää, mutta normi/pieniä 3)
1 tl suolaa
2,5 dl piimää (voi myös käyttää maitoa, johon lorautettu vähän sitruunamehua)
2,5 dl rypsiöljyä
1,5 tl vanilliinisokeria
2,5 dl kuumaa (kiehuvaa) vettä

Lämmitä uuni n. 150 asteeseen ja voitele (+ jauhota) kakkuvuoka. Sekoita kaikki aineet keskenään kulhoon (muuten ei mitään väliä missä järjestyksessä, mutta ei ehkä kannata laittaa heti kananmunien perään sitä kiehuvaa vettä... ;) ) Vatkaa kunnes kaikki aineet ovat hyvin sekoittuneet (on todella nestemäinen, elä pelästy) ja kaada kakkuvuokaan. Paistetaan n. 1 tunti, voi kokeilla törkkäämällä esim. veitsellä keskelle, jos tulee "puhtaana" ulos on kakku valmis :mrgreen:

Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin kumoat sen, muuten se saattaa hajota. Myös kuorrutusta ajatellen kannattaa antaa kakun jäähtyä kunnolla. :)

Kuorrutus:
113 gr voita/margariinia (heh, muunnin antaa tuollaisen lukeman... ei varmasti ole niin nöpönuukaa)
680 gr tomusokeria (tämä myös muuntimesta)
vanilliinisokeria maun mukaan
ripaus suolaa (myöskin maun mukaan)
loraus maitoa

Tämän tekemisessä on kaikki oikeastaan kiinni siitä, kuinka "jäykkää tai löysää" haluaa kuorrutteen olevan. Voi/margariini kannattaa sulattaa/antaa kunnolla pehmetä, niin on helpompi tehdä. Jos on kuorrute on liian löysää, lisää tomusokeria vähän kerrallaan, kunnes on hyvä. Jos kuorrute on liian jäykkää, lisää ihan pieni tilkka maitoa kerrallaan, kunnes on hyvä :D

*******

Kommentti omasta, tän päiväisestä kakuntyrkytyksestä: Kuorrute ei kaikille kelvannut, laitan ens kerralla kermaa tai jotain. Tykkäsin, kun tästä sai helposti laktoosittoman käyttämällä laktoositonta margariinia ja laktoositonta piimää. Pohja oli ihanan kostea, mutta kakku pysyi koossa. Tein kokonaisesta taikinasta kolme matalaa kakkusta 24 cm halkaisijan foliopaistovuokiin. Kaksi syötiin, yksi menee työpaikan naapuriin kiitokseksi auton käynnistysavusta.

Jos menis nukkumaan...